undefined

Get your processes up to running temperature

 

In the area of industrial heating technology, our experienced team develops, plans and produces reliable systems for almost every possible area of application. Our product portfolio includes a broad range of heating and drying cabinets, cleanroom dryers, hot-air sterilisers, infra-red and continuous furnaces, and innovative microwave technology too. Alongside our comprehensive selection of series products, we also focus on the implementation of customer-specific, process-integrated solutions.
Here you will find suitable products for your application!

undefined

In the area of industrial heating technology, our experienced team develops, plans and produces reliable systems for almost every possible area of application. Our product portfolio includes a broad range of heating and drying cabinets, cleanroom dryers, hot-air sterilisers, infra-red and continuous furnaces, and innovative microwave technology too. Alongside our comprehensive selection of series products, we also focus on the implementation of customer-specific, process-integrated solutions.

undefined

Overzicht van de voordelen voor de klant:

  • Kleinste footprint met de grootste effectieve ruimte;
  • Laag energieverbruik dankzij IE3-motoren, geoptimaliseerde warmteafgifte, isolatie en betrouwbare deurafdichtingsontwerpen
  • 's Werelds grootste assortiment opties en accessoires naast uitgebreide basisuitrusting

Ovens - Technologie

ATEX approved Ovens

Explosieveilige droogoven - type VFT 60/90

De explosieveilige droogoven van Weiss Technik is ATEX-goedgekeurd voor verwarmings- en drooggebruik in productieomgevingen en laboratoria in de farmaceutische, chemische en elektronische industrie.

De VFT 60/90 is een explosieveilige verwarmings- en droogoven. Het apparaat is elektrisch verwarmd en ontworpen volgens het frisse luchtprincipe. Door zijn kleine buitenafmetingen is hij zowel geschikt voor gebruik in laboratoria als in de productie en kan hij worden gebruikt in de chemische, farmaceutische, lak- en basismaterialenindustrie.

De oven is geschikt voor oplosmiddelen in de T1-, T2-, T3- en T4-temperatuurklassen die een bereik van 135 °C tot 450 °C bestrijken, en voor materialen in de IIA- en IIB-explosiegroepen voor elektrische apparaten voor gebruik in atmosferen die propaan, ethyleen en andere gassen of dampen met een gelijkwaardig gevaar bevatten.

De nuttige ruimte is conform categorie 2G/zone 1 en maakt het inbrengen van oplosmiddelen vrijwel onbeperkt mogelijk. De buitenkant van het toestel voldoet extern aan de categorie 3G en is geschikt voor opstelling in zone 2.


Ovens - Technologie

Vacuümovens

vötschoven VVT vacuümdroger

Onze vacuümdroogovens zijn sterk doorgeteste oplossingen voor het drogen van temperatuurgevoelige producten en het verwijderen van restvocht uit capillaire buisjes.

Bij vacuümdrogen wordt er een vacuüm opgebouwd in de bruikbare ruimte en wordt het product overeenkomstig verwarmd. Volgens de dampdruk-temperatuurcurve verlaagt dit ook het kookpunt van vloeibare mengsels (water en oplosmiddelen), die bij aanzienlijk lagere temperaturen verdampen. Ontvochtigings- en droogprocessen onder vacuüm zijn bijzonder vriendelijk voor het product en bereiken ook moeilijk bereikbare plaatsen binnen de productgeometrieën.

Bovendien worden in het product opgesloten lucht en damp betrouwbaar verwijderd en wordt hercondensatie vermeden.


Vacuümovens

Vacutherm series

Bij het gebruik van een vacuüm voor het drogen wordt een lagere temperatuur gebruikt dan bij standaard droogovens, omdat delicate monsters een zachter droogproces vereisen. Vacuümdroogovens worden vaak gebruikt in de farmaceutische, voedingsmiddelen-, elektronica- en ruimtevaartindustrie. Weiss Technik levert de verschillende producten uit het assortiment Thermo Scientific Vacutherm Vacuümkamers, die zijn afgestemd op verschillende warmtebehandelingseisen in een vacuümkamer met temperaturen tot 400°C. °C, van eenvoudige warmtebehandelingen tot meer gecompliceerde behandelingen.


Ovens - Technologie

Doorloopovens - type VDU/VDL

Conveyor Ovens voor Continu Processen

Doorloopovens zijn ideaal voor massaproductie, waardoor u producten in beweging kunt houden en tegelijkertijd continue en uniforme warmte kunt leveren.

Weiss Technik levert, met het merk vötschtechnik, industriële doorloopovens voor continue productieprocessen, die kunnen worden uitgerust met een grote verscheidenheid aan transportsystemen.

Onze continuprocesovens zijn bijzonder geschikt voor warmtebehandelingen in automatiseringslijnen en kunnen ook worden gebruikt voor het temperen van kunststoffen of het uitharden van lijmen op elektrische componenten.

Onze conveyor ovens zijn verkrijgbaar als modules of kunnen op maat worden gemaakt voor uw individuele productie behoeften en zijn uitgerust met:

  • Kettingen;
  • Bandscharnieren;
  • Draadschakel banden;
  • Conveyor banen;
  • Bovenloop banen;
  • Stoffen en kunststof banden.

 


Ovens - Technologie

Microwave Ovens

Industriële Microgolfoven - type VHM Hephaistos

De toekomst op één golflengte!

De VHM Hephaistos Industriële Microwave oven van Vötschtechnik is een internationaal gepatenteerd systeem. Door het gebruik van microgolven zijn snelle en energiezuinige productieprocessen mogelijk.

De microgolfoven wordt gekenmerkt door zijn zeshoekige geometrie met een zeer hoge veldhomogeniteit. Dit is een groot voordeel bij het thermovormen van vezelcomposieten (CFRP's) in de lucht- en ruimtevaart- en auto-industrie.

Tijdens de gerichte volumetrische verwarming van de producten dringen de microgolven direct het materiaal binnen, zodat er direct energie wordt geleverd en de kamer geen verwarming nodig heeft. Hierdoor worden de verwarmingssnelheid en de doorvoer verhoogd, waardoor bovendien energie en tijd worden bespaard.


Oplossingen voor grote stalen en goederen: XXL verwarmingsovens

Specials - XXL

Systemen die optimaal zijn afgestemd op de productieprocessen en de ontwikkeling van klant specifieke oplossingen zoals helikoptercockpits, grote monsters of zelfs de deuren van de A350 zijn slechts enkele van de producten die in onze ovens worden behandeld.
Ook Nadcap, conform lucht- en ruimtevaartsysteem AMS 2750
Als specialist op het gebied van verwarmingstechniek voor de lucht- en ruimtevaartindustrie zijn onze industriële ovens uiteraard AMS 2750 gecertificeerd, waardoor wij u voor iedere ovenklasse en instrumentatieniveau een passende oplossing kunnen bieden. De FAT en de benodigde herkalibraties zijn inbegrepen in ons aanbod.


Bent u op zoek naar gedetailleerde productinformatie?


Alle producten, technische gegevens en configurators vindt u op onze Global Website.

Heb je vragen of wil je deskundig advies?

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden.